Latinamerika - filmfestival i Malmö



VÄLKOMMEN TILL ÅRETS
LATINAMERIKA I FOKUS
http://imagenes.se/page12.php

I Latinamerika finns några av världens största metropoler som Mexiko City och São Paulo, städer i ständig expansion och förändring och där
avgrundsdjupa sociala och ekonomiska skillnader blir tydliga: från slumområden till "gated communities". Vilka är de bakomliggande faktorer som strukturerar och förändrar staden och människors levnadsvillkor i den? Hur ser situationen ut för ursprungsfolk och andra minoriteter och hur har kvinnans roll förändrats?
De enorma stadsmetropolerna i Latinamerika är som en kokkittel av människors drömmar, längtan och misär. Staden är ett tema som inspirerat konstnärer inom olika områden ända sedan dess födelse. Låt dig inspireras av våra seminarier och filmer om staden!

Vidare undersöker vi hur det står till med de mänskliga rättigheterna i Centralamerika. Mycket har hänt i området det senaste året men media är
snabba på att flytta fokus.
I år firar Mexiko 200 år av självständighet och att 100 år har gått sedan revolutionen. Vi hänger på firandet med seminarium och kortfilmer med episoder från självständighet och revolutionen som förfilmer.
Festivalen är en unik chans att se all sorts film om och från Latinamerika som vanligtvis inte visas på svenska biografer. Vi bjuder på ett fullspäckat program av såväl spelfilm som dokumentärer.

Casa Uruguay står även i år för serveringen på Panora. Kom, se film, mingla i caféet och njut av Latinamerikas rika kulturutbud!




LATINAMERIKA I FOKUS - FILM OCH KULTURFESTIVAL SÄTTER IGÅNG DEN 27 SEPTEMBER 2010.
DÅ FÅR DU SE DE BÄSTA FILMERNA OM OCH FRÅN LATINAMERIKA GÅ PÅ SPÄNNANDE SEMINARIER OCH ÄTA GOD MAT OCH TRÄFFA TREVLIGA MÄNNISKOR.


OM DU VILL VARA VOLONTÄR UNDER FESTIVALEN ELLER HAR LUST ATT HJÄLPA TILL IDEELT MED FÖRBEREDELSEARBETE HÖR AV DIG TILL OSS! [email protected] eller [email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0