Rekordintresse för kortfilm på Göteborg International Film Festival

via pressutskick:

"Vid midnatt gick deadline för årets inlämning av kortfilm till Svenska bilder, Göteborg International Film Festivals stora svenska kortfilmssektion och Startsladden, festivalens kortfilmstävling. Intresset har i år varit större än någonsin, hela 400 rykande färska filmer har lämnats in vilket är nästan 100 fler än förra året.

Nu startar arbetet med att under några intensiva veckor titta på alla 400 filmer, välja ut filmer till festivalprogrammet och nominera 8 filmer till Startsladdenpriset. De nominerade kommer att presenteras vid en presskonferens i mitten av december.

- Det är roligt att Göteborg International Film Festival är den självklara platsen för svensk kortfilm och det är ett privilegium att så många nya filmer lämnats in. Vi letar nu efter filmer som är nyskapande och utmanande med historier som berör. I januari kommer vi att ha ett program som verkligen visar den fantastiska bredd och kvalitet som finns i svensk kortfilm, säger Mirja Hildbrand som är festivalens programchef för Nordisk Film.

Startsladden är ett av världens största kortfilmspris, vinnaren får drygt 900 000 kr i form av filmteknik och kontanter. Vinnaren utses vid en prisgala under filmfestivalens första helg. Vinnarfilmen kommer även att visas i SVT vid flera tillfällen samt få biografdistribution. Bakom priset står Resursföretagen för film och TV i Sverige, Svenska Filminstitutet, SVT, Filmpool Mitt, Filmpool Nord, Film i Väst, Filmregion Stockholm-Mälardalen, Folkets Bio och Teaterförbundet.

Göteborg International Film Festival är Sveriges största arena för svensk kortfilm. Under festivalen 2011 kommer över 100 kortfilmer att visas, varav ca 70 är världspremiärer. Förra årets Startsladdenvinnare, Nudisten av My Sandström visas just nu på bio runt om i Sverige och kan t o m torsdag 11/11 ses gratis på Folkets bios biografer.
För fullständig lista se: http://www.folketsbio.se/svensk-kortfilm"


Nudisten av My Sandström






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0