Videocracy gör succé i Storbritannien

Framgång står i vägen
för nytt projekt

källa:

http://www.filmnyheterna.se/Nyheter/Framgang-star-i-vagen-for-nytt-projekt/


”Videocracy” har fått strålande recensioner när den nu har gått upp på bio i Storbritannien. Men efter att ha pratat om sin dokumentär i snart ett år börjar Erik Gandini nästan tröttna på uppmärksamheten som tar tid från hans kommande projekt.


- Jag nästa skäms att säga det, men jag börjar bli lite trött på det.

Det säger Erik Gandini som fortfarande gör ungefär en intervju om dagen angående hans dokumentär ”Videocracy”. Speciellt intensivt har det varit den senaste tiden då filmen har gått upp på brittiska biografer och fått riktigt bra recensioner med betyget fyra av fem av tidningar som "The Guardian" och "Time Out London" där den sistnämnda tidningens recensent Dave Colhoun bland annat skriver: ”The combination of terrific footage with a low, rumbling score of doom makes this a compelling horror show.”

Sedan ”Videocracy” hade premiär vid filmfestivalen i Venedig i september förra året tycker Erik Gandini att debatten kring filmen har förändrats. Det som först sågs som ett rent angrepp på Italiens premiärminister har nu mer blivit ett underlag för en mer nyanserad debatt.
- Nu är det mycket mer centrerat kring hur vi lever idag, våra relationer till media och hur narcissismen breder ut sig.

I ett land som Storbritannien finns också fler igenkänningsfaktorer, som den kändiskultur som finns i båda länderna, säger Erik Gandini. Och även om britterna inte har någon Silvio Berlusconi har de en egen mediemagnat i Rupert Murdoch.

”Videocracy” har tidigare gått upp i länder som Polen, Tjeckien och Österrike och över allt har Erik Gandini varit hett eftertraktad för intervjuer.
- Det är så med den här typen av debattfilmer att de nästan kräver att man är  tillgänglig och är med och debatterar.
- Jag gör det gärna, jag vill ju hjälpa distributören. Men det har tagit mer tid än jag trodde. Men egentligen kan jag inte klaga på den här lyxen. Det är så mycket tråkigare när det inte är så här.

Det som annars upptar Erik Gandini är ett nytt filmprojekt. Exakt vad det handlar om vill han inte säga. Så mycket är klart är att även den ska utspela sig i Italien och redan i övermorgon, fredag, åker han till Rom för att träffa samarbetspartners. I sommar ska han också gå en kurs i Los Angeles i bland annat ”script writing”.

Den 2 juli blir det också premiär för ”Videocracy” i Los Angeles. Den har tidigare visats i New York och eftersom distributören anser att den funkade så bra där är det alltså dags att även ta den till Västkusten.   


2010-06-09 Fredrik Zillén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0