ingen Johnny Depp i NL: Bioägare bojkottar Alice i Underlandet

Bioägare bojkottar Alice i Underlandet

Tisdag 16 februari 2010 11:14


Johnny Depp som den galne hattmakaren i Alice i Underlandet. Foto: Disney.




Ledsen Johnny, inget Alice i Underlandet i Holland. Foto: Disney

Hollands fyra största biografkedjor kommer inte att visa Disneys "Alice i Underlandet", i protest mot att filmen släpps på dvd mindre än tre månader efter världspremiären.

Minerva, Pathe, Wolff och Jogchems, de fyra största biografkedjorna i Holland med en marknadsandel på cirka 85 procent, kommer att bojkotta "Alice i Underlandet", meddelade man på måndagen. Anledningen är att de känner sig lurade av Disney, som släpper filmen på dvd mindre än tre månader efter att den haft premiär.

– Disney håller inte sin del av avtalet. Det finns en överenskommelse mellan filmdistributörer och biografägare att det ska gå minst fyra månader mellan biopremiär och dvd-släpp, säger talesmannen Youry Bredewold till AFP.

Filmen, med Johnny Depp i rollen som den galne hattmakaren, har biopremiär den 1 mars, och kommer på dvd den 1 juni. Biografägarna tror att folk då kommer att strunta i att se den på bio, och istället hyra den på dvd för en mindre summa pengar.

– Vi kommer att förlora pengar på grund av vårt beslut, men vi måste skicka ett meddelande till hela branschen. Om ni inte accepterar våra villkor kommer vi aldrig att visa era filmer, säger Youry Bredewold.

Philip Ramqvist, SR Kulturnytt
[email protected]

 

källa: http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=478&grupp=2175&artikel=3446764


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0