DocLounge nu även i Växjö

tjohoo!

23 November -10

Äntligen slår Doc Lounge upp portarna i Växjö! En onsdagskväll i månaden (till att börja med) kommer vi att köra fantastiska dokumentärer, samtal och barhäng i glada filmvänners lag på Kafé De Luxe.

The White Stripes – Under Great White Northern Lights (93 min, USA, Eng.språk)

Regissör: Emmett Malloy
Gäst: Växjös bästa Uffe  Ekerot!
DJ:s: Per Dannefjord och Bo Ströberg
Live: Golden Kanine
Tid: Onsdagen den 15:e december Kafé De Luxe! Insläpp kl 18.00, filmen börjar kl 19.00. Kom i tid, begränsat antal loungeplatser!
Entré: Bjuder vi på denna premiärkväll, så kom kom kom och ta med vännerna!


2007 turnerade den redan då kultförklarade Detroit-duon White Stripes i Kanada. Som kontrast till arenaspelningarna åkte de ut till storstädernas förorter för att spela på bussar, lokala kaféer och hos indianstammars äldste. De ville utmana sig själva- ibland till bristningsgränsen- av rädsla att stagnera i ett tillrättalagt, ongoing rockliv.

Musikvideogregissören Emmett Malloy följde bandet och lyckades fånga både den speciella turnén, extraordinära konsertversioner av bandets minimalistiska, råa, bluesinfluerade rocklåtar och den säregna relationen mellan den utåtriktade Jack White och den inåtvända Meg White. Regissören använder sig snyggt av bandets konceptfärger: rött, vitt och svart. Filmen bjuder så in till en udda ändå perfektionistiskt estetik som blir till en fröjd för både öga och öra."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0