Lars von Trier igång med ny film

Foto: AFP PHOTO/Francois Guillot Kirsten Dunst - glad på jobbet.



källa: http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/kirsten-dunst-i-ny-von-trier-film-1.1078500

Flera stora stjärnor samlas i Lars von Triers kommande film ”Melancholia”. Kirsten Dunst har skrivit på för huvudrollen, och skådespelare som Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland och Stellan Skarsgård är också klara för filmen.

Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg och Kiefer Sutherland - det är bara några av de storstjärnor som fått roller i Lars von Triers nya film.

Den av hemlighetsmakeri omsusade "Melancholia" ska spelas in i Trollhättan med start i juli - och ja, von Triers svenske favoritskådespelare Stellan Skarsgård finns också med i rollistan.

Annons:

Exakt vad "Melancholia" ska handla om är ännu en hemlighet. Lars von Trier har bara sagt att det är en science fiction-film, och det har framgått att det troligen handlar om hur en främmande planet är nära att krocka med Jorden. Lars von Trier brukar ju tycka om att hålla det mesta av handlingen i sina filmer hemlig fram till premiärdatum.

– Just nu kan jag varken bekräfta eller dementera att de här skådespelarna är klara för filmen, säger von Triers affärspartner Peter Aalbaek Jensen till TT Spektra på fredagsmorgonen.

Tidigare ryktades det att Penelope Cruz skulle spela huvudrollen i "Melancholia". Peter Aalbaek Jensen bekräftade då för TT Spektra att man hade fört förhandlingar med den spanska aktrisen, men till sist visade det sig att det inte fungerade tidsmässigt.

Enligt uppgift till TT Spektra är i stället Kirsten Dunst, känd inte minst från "Spiderman"-filmerna, klar för huvudrollen.

Hon får sällskap i Trollhättan av Charlotte Gainsbourg (som förra året vann Cannesfestivalens skådespelarpris för just Lars von Triers film "Antichrist", "24"-stjärnan Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård samt Udo Kier, ännu en av von Triers favoritskådespelare.

Inspelningen av "Melancholia" beräknas pågå i Trollhättan från juli till september, och trolig urpremiär blir på filmfestivalen i Cannes 2011.

Gunnar Rehlin/TT Spektra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0