Kino: Öppnar sin egen Actors Studio

Kino: Öppnar sin egen Actors Studio

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramID=3051  16 april 2010
Gustaf Hammarsten, Malin Crépin, Maria Blom, Jens Jonsson, Gunilla Nyroos Gustaf Hammarsten, Malin Crépin, Maria Blom, Jens Jonsson, Gunilla Nyroos

Hur är det att vara granskad in i minsta pormask. Att vara älskad eller hatad av publiken, men samtidigt helt beroende av andras visioner och nycker. Kino går på djupet med skådespelaryrket den här veckan.

Möt Malin Crépin (I skuggan av värmen) och Gustaf Hammarsten (Brüno, Cleo) som berättar om hur det är att vara den som blir utvald och hur det är att vara den som blir ratad. Båda har varit haussade löften som slagit igenom stort på vita duken och sen försökt svara mot publikens, regissörers och de egna förväntningarna i yrkets vardag. Carl Stjernlöf Carl Stjernlöf

”I Sverige finns det alldeles för få jobb om man vill jobba med film”, det säger Carl Stjernlöf som har gjort en radiodagbok till Kino om slitet som krävs för att kunna leva av skådespelaryrket. Han åker till Cannes och London på egen bekostnad för att leta jobb och nätverka. Följ med på hans jobbraggarturné.

Regissörer som bara älskar, ser och upptäcker skådespelare hör vi ofta historier om. Den laddade relationen mellan regissör och aktör har nästan fått en mytisk kvalitet.  Om hur det är i verkligheten berättar regissörerna Maria Blom (Masjävlar) och Jens Jonsson (Ping-pongkingen).

Men vi måste ju även dela ut några goda råd. Hur gör man för att inte gå sönder av bekräftelserusets baksmälla? ”Vad är mig själv och vad är mitt ego? Det gäller att skilja på de två” säger Gunilla Nyroos som är veckans guru. I Kino ger hon handfasta tips till nybörjare i yrket.

Dessutom möter vi bioaktuella Tina Fey (En galen natt, 30 Rock) som häcklar pressens skönhetsfrågor med att berätta om sin plastikopererade hand.'

Och när temat nu är skådespelare, så kan vi förstås inte låta bli att prata om Marilyn Monroe, en av de största ikonerna i Hollywood och världen, och temat för veckans Kinoklassiker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0