DocLounge om Kathy Acker mån 23 nov i Malmö, tis 24 nov i Lund

dokumentär om notorious Kathy Acker, viktig figur inom punken, provokatör och inspiratör

från FB:

"Från några magiska timmar med James Brown och Dolly Dolores igår letar vi nu oss vidare in i kreativitetens vindlande prång. På tisdag blir det banbrytande litteratur, dans och måleri. Musik, mingel och mys som vanligt. Kom i tid så ni inte missar allt det goda!

WHO’S AFRAID OF KATHY ACKER ? (2008, Österrike, 84min, Eng.text)



Regissör: Barbara Caspar

Dj: Gofortheblondes, coolaste brudarna i stan, tar plats i djsoffan och tar med sig några kreativa vänner..

EXTRA: Unga danskompaniet tittar förbi och ger oss ett smakprov ur deras senaste föreställning.

Tid: öppnar 19.00 Filmen börjar 20.00

Entré: 60kr

Kathy Ackers litteratur förbjöds i länder som Tyskland för att samtidigt skrivas in i historieböckerna som avgörande i modern amerikansk litteratur. Kathy Acker levde sitt liv utöver och bortom norm och begränsningar. Hon var fashinerande komplex: ena dagen en tatuerad brud som åkte runt på sin Harley Davidson och slängde käft, som tog opium och njöt av sex med såväl kvinnor som män. Samtidigt var hon en duktig flicka från medelklassen, en intellektuell student i historia på en av Amerikas toppuniversitet.
Acker utmanade som ingen annan tidigare, samhällets idé och norm av hur en västerländsk kvinna skulle vara och representera. Hon ville skapa sig en självständig röst som kvinna, såväl råbarkad tuff som sårbar. Hennes hyllade novell Blod och tarmar i plugget, sålde slut inom en vecka efter det att den först getts ut.

Acker blev en myt genom att leva sitt liv som sina litterära karaktärer; inspirerad av franska författare som Sade och Genet, blev Acker en del av Times Squares beryktade sexshower, utforskade sadomasochistisk sex och var ofta hög på kokain. Acker skrev om världen efter sina egna personliga bilder, genom att blanda fakta och fiktion, biografi och drömvärld, hardcoresex och politisk satir i en icke berättande cyber-punk anda. Hon stal återkommande från klassisk fiktion och skrev om hjältar som kvinnor, och transsexuella som norm. På ett sätt som kom till att såväl hyllas som föraktas.

HJärtligt välkomna!!!"

filmens hemsida: http://www.ackerfilm.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0