DocLounge goes utrikespolitik 10 nov i Lund

från FB:


"Succén fortsätter. Över 300 personer trotsade snålblåsten och kom till Doc Lounge i tisdags och det var hemskt trevligt. I går kom första snön och nu mer än nånsin behöver vi värme och kärlek. Kom och dela den med oss på tisdag. Bar, mingel och livemusik av trion Ullan från 19.00. Sen lite kontroversiell film vid 20.00 . Det kanske hettar till... i biostolen, myssoffan, baren, garderoben, logen...

DEFAMATION (2009, Israel, engelsk tal, delvis engelsk text)

REGISSÖR:Yoav Shamir



LIVEBAND: Trion ULLAN( orgel, gitarr och saxofon) smörjer ditt mingel och umgänge från öppning till filmstart.

TID: Insläpp 19.00 Filmen börjar 20.00

ENTRÉ: 60kr

Regissören Yoav Shamir, som själv är av judisk härkomst från Israel, reser runt i världen och ställer frågan: Vad är antisemitism och existerar den fortfarande?

Som en israelisk Michael Moore reser Shamir för att ta reda på om antisemitismen fortfarande är lika stark som tidigare i historien. Han reser till New York och intervjuar företrädarna för Anti Defamation League. ADL är en organisation som samlar in bevis på antisemitiska uttalanden och övergrepp mot judar. Shamirs kamera registrerar, som en fluga på väggen, alla sekvenser och diskussioner som kanske inte var menade att fastna på film. Han följer även en Israelisk skolklass som besöker koncentrationslägren i Polen, samt intervjuar kontroversiella författare som Norman Finkelstein mfl. Filmen ger en oerhört spännande inblick i både judarnas situation idag, Israels politiska ställningstaganden, samt historiens fasansfulla förflutna.Yoav Shamir deklarerar i början av filmen att han själv aldrig stött på antisemitism, det är därför ämnet intresserar honom.

Filmen har väckt enorm uppmärksamhet på alla festivaler den visats. Många bloggar och artiklar världen runt både hyllar och kritiserar denna dokumentär.

Varmt välkomna!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0