Bergman dokumentär / SVT

efter att Bergmandagen vid LNU i Växjö blivit en succé, kan jag tipsa om k-specials Bergman-dokumentär:
Kolla in SVT Play.

Källa: www.svt.se


...men filmen är min älskarinna

Svensk dokumentär från 2010 som ger en överraskande bild av Ingmar Bergman. Genom bakomfilmer från inspelningarna av några av hans filmer och genom samtal med några av vår tids mästerregissörer tecknas ett variationsrikt porträtt av en konstnär i arbete. Medverkar gör bland andra Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Martin Scorsese och Lars von Trier.



I Ingmar Bergmans konstnärliga kvarlåtenskap ingick bland annat timmar av filmmaterial från inspelningarna av Ingmar Bergmans filmer. Veckans K special utgår från dessa bakomfilmer, inspelade mellan 1965 (Persona) och 2005 (Saraband). I bakomfilmerna möter vi skådespelarna kring Bergman: Liv Ullmann, Sven Nykvist, Ingrid Thulin, Max von Sydow och Erland Josephson, såväl som Ingmar Bergman själv.

Dessutom medverkar Woody Allen, Olivier Assayas, Bernardo Bertolucci, Arnaud Desplechin, John Sayles, Martin Scorsese och Lars von Trier - betydande regissörer som på olika sätt har en stark förbindelse till Bergman och hans verk.

Filminspelning 1979.
Filminspelning 1979. Foto: SVT Bild

Men i första hand är det Ingmar Bergmans egen röst som hörs och kommenterar de olika filmerna och inspelningarna. Vi möter en nyfiken och engagerad yrkesman som i varje nytt projekt såg en utmaning - för sig själv och för de närmast involverade medarbetarna.

SVT visar två av Ingmar Bergmans filmer i anslutning till veckans K special: Persona sänds den 12:e februari kl 21.30 i SVT2 och Höstsonaten måndag 14:e februari kl 13.05 i SVT1.

Svensk dokumentär från 2010.

Sändningstider: ...men filmen är min älskarinna
SVT2 Fredag 11 feb 2011 kl 20.00
SVT2 Söndag 13 feb 2011 kl 11.20
SVT2 Tisdag 15 feb 2011 kl 22.45



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0