svarta skådespelare raderas

helt otroligt!


DN 091117


På den amerikanska affischen för "Trubbel i paradiset" skymtar det mörkhyade paret i bakgrunden. Utanför USA har paret ueslutits på trycksakerna. Nu anklagas filmbolaget för rasism.

 

 

Två mörkhyade skådespelare har raderats från den brittiska filmaffischen för den nya komedin ”Trubbel i Paradiset”.

Den amerikanska komedin ”Trubbel i Paradiset” visas just nu för en svensk biopublik. I filmen försöker fyra par, däribland Vince Vaughn och svenska Malin Åkerman, förbättra sina relationer med hjälp av semester och avkoppling.

Kan tyckas oförargligt, men nu har brittiska biobesökare börjat klaga på filmplanschen. På den amerikanska originalaffischen skymtar ett av paren, de två mörkhyade skådespelarna Faizon Love och Kali Hawk, med i bakgrunden. På den brittiska affischen, och vissa svenska, finns paret inte med.

En talesperson för filmbolaget Universal erkänner att man ändrat filmpostern, enligt Mail Online. Filmbolaget menar att anledningen till bortsuddningen är att de två svarta skådespelarna är okända utanför USA:s gränser.

Efter en tittarstorm, och ett blogguppror, ber nu Universal om ursäkt för tilltaget och säger att den ”förenklade” affischen inte kommer att användas i flera länder. Dock kommer de brittiska, och vissa svenska, filmaffisher att förbli utan det mörkhyade paret.

Sofia Ohlsson Djerf

[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0