Ny svensk tjänst för gratis film


man får väl avvakta om detta kan vara ngt.

källa: filmnyheterna.se
2009-11-26 Fredrik Zillén


Med den svenska on line-tjänsten Free Film Direct får du, precis som man kan tro, gratis film direkt. Just nu är utbudet närmast mikroskopiskt, men det ska det bli ändring på senast i början av 2010, säger en av företagets grundare Gunnar Trosso.



Femton filmer. Det är allt. Filmtjänsten Free Film Direct är i sitt nuvarande beta-läge inte speciellt imponerande. Och inte funkar det för Mac heller. Å andra sidan ska det bli ändring på både det ena och det andra inom kort lovar Gunnar Trosso som är en av de två grundarna av företaget.

I Voddlers kölvatten dyker det självklart upp andra konkurrerande affärsidéer. Jobbet med Free Film Direct har pågått ett par år och var egentligen tänkt att lanseras redan i början av året, men den ekonomiska krisen tvingade företaget till en viss försening av lanseringen.

Free Film Direct har precis skrivit avtal med Paramount och Gunnar Trosso säger att fler bolag är på gång. Det handlar inte bara om stora Hollywoodjättar utan även om mindre svenska och europeiska bolag. Och då ska det även börja fyllas på med fler filmer.
Senast i början av nästa år ska tjänsten också fungera för Mac.

Främst ska Free Film Direct erbjuda film som är gratis för tittarna och som finansieras av reklam i samband med att filmen startar. De ska även erbjuda film för uthyrning och köpfilm. De stora blockbusterfilmerna hamnar främst som köp- och hyrfilm, även om de hoppas på att kunna erbjuda allt mer film gratis längre fram.

Det ska även finnas olika typer av köplösningar, per styck eller som prenumeration. Om ett år hoppas Gunnar Trosso att de har mellan 500 och 1 000 filmer gratisfilmer.
- Men då kommer många inte att vara Hollywoodfilmer. Det är lättare att få med mindre bolag. De är nästan tacksamma för att hitta ett distributionssätt. Så det kommer att vara en hel del från till exempel mindre europiska bolag, säger Gunnar Trosso.
- Det ska vara mycket enklare att se film än vad det är på många andra ställen. Vi vill ha ett närmast naivistiskt utseende. Det ska inte behövas någon registrering eller inloggning.

Länk:
www.freefilmdirect.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0