Filmmanusutbildning på Gotland läggs ner

källa: filmnyheterna.se

.
2009-11-25 Fredrik Zillén

"Utbildningen ”Att skriva för film” på Gotlands högskola läggs ner, både på grund av kritik från Högskoleverket och för att för få vill gå den.



Nu till våren går den första kullen elever ut den treåriga utbildningen ”Att skriva för film” vid högskolan på Gotland. Kursen har fått stark kritik från Högskoleverket för att inte hålla tillräckligt hög kvalitet för att få kalla sig högskoleutbildning.

Problemet med utbildningens kvalitet hänger ihop med brist på pengar, säger högskolans rektor Jörgen Tholi, som tillträdde i augusti i år. Olika utbildningar är olika resurskrävande och får därmed olika mycket pengar. Konstnärliga utbildningar är till exempel dyrare än att lära ut samhällsvetenskap. Och linjen ”Att skriva för film” startades av högskolan utan att ha klart de nödvändiga resurserna och klarade därför helt enkelt inte av att möta Högskoleverkets krav, säger Jörgen Tholin.

Som nödlösning gjordes kursen om till en ettårig utbildning med start nu i höst. Dessvärre fick de endast 10 sökande till de 20 platserna vilket gör det hela väldigt dyrt. Därför väljer nu skolan att skrota filmmanusutbildningen helt."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0